Premiär för: ”GUBBA-FLYG” samt DAIDALOS

Idag, fredag, blev det 2st NYA premiärer, nämligen den nya klassen kallad ”GUBBA-FLYG” samt premiären av min Nya DAIDALOS….

till att börja med så var vi 5st ”daglediga” seniorer som tyckte att det vore kul om vi kunde träffas på dagtid mitt i veckan för lite segelflyg, tjött samt fika, det finns ju ”gubba golf, gubba bol” mm, ….sagt och gjort…så blev det idag och den NYA klassen ”GUBBA-FLYG” är nu grundad och etablerad….vi som träffades i Herrljunga idag kl 10:00 var undertecknad samt Rolf-Erik Blomdahl/ HMFK, Kalle-Thorsell, Dick samt Kent alla ifrån Lidköpings MFK…..vi hade kanon väder och förbaskat roligt och vi hjälptes åt med div. tips på bl.a radio programmering (tack Dick för din hjälp) samt tips hur man winschar och flyger termik på bästa tänkbara sätt….vi har ju trots allt en och annan Sverige Mästare och ”Världsmästare”…! i gänget…..dessutom så fikades det både en två och tre ggr samt korvgrillning hanns med oxå…

Så nu har vi bestämt att detta kommer att bli en vecko följetong för ALLA ”daglediga” modellflygare som vill/kan deltaga….nästa träff blir nästa vecka troligtvis i Falköping….Så häng på här nu ”gubbs”….

Dessutom så gjorde undertecknad Sverige premiär flygning med den NYA el-seglaren DAIDALOS……detta är förmodligen den första kärran som flugits i Sverige.…by me..!! hur gick det då??? jo tackar som frågar…riktigt bra..till att börja med?? jag byggde in i det sista för att bli klar till idag och kärran flyger kanon snällt med sina 660 gram och 2500mm´s  spännvidd…efter ca 3 minuter i luften så säger en av gubbsen att det ryker ur planet och uppmanade mig att landa på stört…!! oj vad dramatiskt det hela blev helt plötsligt….efter en snabb landning så såg jag röken och då är det panik och bråttom…bråttom...ur med accen och låt allt kyla ner sig innan en haveri utredning!!! troligtvis har jag monterat på en för stor propeller  med följd att motorn gått varm…inte bra och då vet vi vad som händer..! efter en stunds avkylning blev det ett första test av utrustningen samt byte till en mindre propp….alla servon funkade som dom skulle men motorn hackade bara...OK motorn är bränd….shit happens!! bara att ringa Magnus på MBS Hobby i Herrljunga…jodå han hade 1st motor kvar i lager…bra den är såld…..så nu skall jag byta motor och göra ett nytt flyg försök imorgon……Jo, bye the way…! kärran flyger gudomligt snällt, ungefär som en DLG kärra…så det låter lovande inför framtiden….jag och DAIDALOSén kommer att få mycket roligt framöver…..

 

Här lite bilder ifrån dagens övningar….

 

vädret ser ut att bli kanon….och det blev det….sol..

IMG_3269

snygga kärror, DAIDALOS, Supra Pro samt ASPIRE samtliga 3 Roffes modeller

IMG_3272

REB håller låda…!

IMG_3285

samtliga modeller tillhörande 5st piloter…!

IMG_3282

Kent är lite…! intresserad av REB¨s kärra…Dick tittar på..

IMG_3286

Roffe premiär flyger sin nya DAIDALOS

IMG_3280 IMG_3279 IMG_3277

IMG_3281

 

Ses imorgon vid ÅMFK´s årliga KM i segel….