Härligt Höst flyg lördag den 17 November

Inte ett snö korn så långt ögat når!!! helt otroligt det är nu den 17:e November o. solen tittar fram emellan molnen och ca 10 grader varmt ute!! Detta lockade 10st ÅMFK klubb medlemmar ut till fältet för flyg.

Stellan bogserade med sin stora Cub och på släpp var det Martin med sin Oldtimer Seglare.

Vi övriga vinschade våra tävlings seglare, XPLORER 1 , 2:an samt 3:ans versioner. Samtliga flög lika bra med flygtider över 10 minuter per start. Det var riktigt fin luft ute med små termik blåsor.

Vind styrkan var näst intill obefintlig så det var ett ypperligt tillfälle att finjustera kärrorna inför nästa års säsong. Roffe gjorde en helt ny programmering i sin JETI radio kvällen innan och nu återstod bara finjusteringar med kärran i luften. Dick var tämligen nöjd med sina inställningar (trots att han flyger med Multiplex..!!) och Kenth hade lite små justeringar, som vanligt!! han flyger ju med Taranis radio! häpp!! Med detta sagt så kan vi bara konstatera att JETI ”is the shit, to have”..!! Hur som samtliga seglare flög nu fantastiskt fint, så detta var ett perfekt tillfälle att umgås, testflyga mm.

Martin och dom övriga seglarna nådde med råge klubbens tillåtna flyghöjd 500m.

Kaminen i stugan tändes upp tidigare på förmiddagen så där blev det både fika och lunch i värmen och möe ”tjöt”!

En riktig lyckad träff trots att några glömde både vingstål och servo kablar som trasslade in sig i vingarna å där blev det inget flyg. Men, ”so what”…

Här några bilder, fotografen kom aldrig med själv på bild utifall ngn  undrar! Lika bra det…